Svar till: Bajen, bara Bajen

#658
BAJEN ÄLTA NR 8
  • 849

God morgon GU!

Trots allt negativt som skrivs om Hammarby Bandy…nu senast uttalade Pontus sig om klubben och att han inte ”tror på det” som komma skall!
…så vill i a f jag tro på det, då det som sker är kanske helt nödvändigt om det skall ske förbättringar!
Man kan inte år efter år vända sig till sponsorer och supportrar om ”allmosor” för att rädda klubben och hålla näsan precis över vattenytan!
Det jag vet är att man skall bygga nytt och satsa på att marknadsföra sig bättre, värna sin trogna sponsorer och inte ta något/någon för givet!
Man vill stärka kansliet/marknadsavdelningen och utnyttja Hammarbys starka varumärke, något som man varit rätt dåliga på under en lång tid!
Mina informationer är också att man INTE  tänker sänka målsättningen inför säsongen och att man räknar med att behålla truppen som man har idag! Infon jag fick för några dagar sen var att någon till skulle lämna…Pontus är nog den som avses som ”någon till”!
Blir resten kvar, så är jag hoppfull… bör tillägga att inga namn har nämnts i mina informationer!

Om vår nye målvakt är från VSK, så är det ett riktigt bra alternativ…då det var hugget som stucket mellan Mörkdal och Kjellson om att vara förstemålvakt! Mörkdal har ”Gurra” som moderklubb och är bara 21 år!
Kjellson tog över ”Slangens” plats i den senaste landslagsuttagningen, för kännedom!
Är det Topi Pehkuri, så är han en av finska landslagets två målvakter!
… den andre är Kimmo Kyllönen som jag tycker är seriens bästa målvakt efter ”Slangen”!

Hoppas man håller sig framme och tar in Elias Engholm och Aksel Örn Ekblom från Tellus…
Aksel borde inte ha några problem med att täcka upp för Robban. Aksel var gjuten i försvaret i VSK för några år sedan innan  Edberg kom tillbaka från Ryssland och man placerade Aksel mer eller mindre i frysboxen..
Elias är en riktig fartspelare och talang som har framtiden för sig…d.v.s. en spelare att odla!
Man skall veta att det varje säsong hör av sig bra spelare och vill komma till Bajen…trots våra miserabla förutsättningar!
…så där finns säkert något användbart!

Efter att följt laget i många år och utan att ”kasta skit” på de som lämnat, så tycker jag att ”Robban” stagnerat i liret och mest sett uttråkad ut…visserligen var han bra i slutspelet, men han var långt ifrån bra i varje match i seriespelet…
Lite samma sak med ”Slangen” som taggade till ordentligt i slutspelet…
Vi förlorade onödigt många matcher på den inställningen i serielunken….så om dessa två ”tog med sig” laget ner, så är det bra med ett ”miljöombyte” för dem!
Jag tycker det är viktigt att skaffa sig fördelar i ett slutspel med att hålla sig framme i seriespelet! Vi hade kunnat påverka vår situation om vi slutat två-trea, men vi ”lallade” i serien och fick absolut tuffast möjliga motståndare och ”soppatorsk” efter bataljen mot SAIK…Hade vi fått möjlighet att välja, så inte fan hade vi tagit SAIK i ett förstaskede!

Har varit i kontakt med Gidrup via mail och även fått info från engagerade personer och det gör i a f att jag är hoppfull inför säsongen!
…men gränsen för fler spelartapp är nådd, så nu får inga fler lämna om vi skall vara med däruppe!

Ser att Simon Jansson lämnat VSK…det vore nått det!

KÄMPA HAMMARBY BANDY!